Zoals elders op deze site al gezegd werkt de voortstuwing van mijn ruimteschepen volgens een principe dat ik in mijn eigen keuken zou kunnen testen. Namelijk door een elektriciteitskabel aan de ene kant in het stopcontact te doen en het andere eind een beetje te strippen en onder een kraan met stromend water te houden. Het resultaat zou een witte gaswolk zijn vergelijkbaar met de wolken in de lucht. Als vuur je een vuurtje in die wolk houdt zou het uit die wolk gaan regenen. Als je die draad lang onder de kraan houdt ontstaat er vanzelf een donderwolk. Die wolk zou bestaan uit een soort mengsel van waterstofgas een zuurstofgas die gesplitst zijn uit dat water als gevolg van die elekrische stroom. Een reden waarom die wolk zou lijken op de wolken in de lucht zou zijn dat waterstof heel gemakeklijk omhoog stijgt zoals bij een zeppelin. De gangbare opvatting dat wolken gemaakt zouden zijn van waterdamp ontkracht ik. Dit vanwege het feit dat water over het algemeen naar beneden komt in wat voor vorm dan ook. Er is geen sprake van dat er op de oceaan grote waterorkanen zijn die dit water omhoog stuwen, om nog maar te zwijgen van de energie om die wolken daar boven te houden. Een en ander zou veel subtieler moeten gaan. Dus bijvoorbeeld door het water splitsen in waterstof en nog wat anders. Die wolken lijken daar heel gemakkelijk en graag te hangen. Waterdamp zijn meestal druppeltjes water die op een oppervlak bijvoorbeeld een raam zijn gaan neerdalen als condens. Een probleem is wel dat er dan elektrische stromen door de oceaan zouden moeten lopen en dat er vuur in de lucht zou moeten zijn. Een bron van die elektriciteit zou het elektromanetische veld en de Vanallen gordel rond de aarde kunnen zijn. Door dit krachtveld zou de aarde ook om zijn as draaien. Als dit niet het geval zou zijn dan was de aarde altijd met dezelfde kant naar de zon gericht, zoals de maan ook altijd zijn achterkant verbergt vanaf aarde gezien.

Machines die met veel kracht wolken omhoog stuwen zijn bijvoorbeeld stoommachines en raketmotoren bij de start. De feitelijke voortstuwing van de motoren van mijn ruimteschip vindt op vergelijkbare manier als bij een raket plaats.

Mocht het ooit wat worden met die ruimteschepen van mij en men slaagt erin Mars te koloniseren, dan ben ik sceptisch over de mogelijkheden om nog meer planeten te koloniseren en ook over de mogelijkheid ooit een geheel zelfvoorzienend ecosysteem of biosfeer te bouwen, inclusief ook de gehele circulatie van het water zoals op aarde voor komt. Er is dan sprake van een weersysteem met wolken e.d. Dat dit mislukt heeft geloof ik iets te maken met condens op het glazen dak van die 'kas' en het ontsnappen van het aanwezige water met grote droogte daarbinnen als gevolg. Dan zou dat experiment dus mislukt zijn.

 

 338px-Van_Allen_radiation_belt.svg.png - 22.27 kB

Aard magnetisch veld en van Allen gordels. Van deze gordels is de binnenste plus geladen en de buitenste negatief geladen of andersom

zijn-wolken-bevroren-als-het-vriest-1523.jpg - 77.87 kB

Zou dit waterdamp zijn of is dit een gaswolk? Wat ik hier aan het doen ben is natuurlijk wel wat verwarrend.

Space_Shuttle_Columbia_launching.jpg - 331.06 kB

Ik vind dat wolken veel lijken op uitlaatgassen zoals bijvoorbeeld van een opstijgende raket. Dit met nadruk op 'gas'. Waterdamp is in principe een vloeistof.

Onder omschrijving en tekening van mijn warp aaandrijving, is wel in het Engels.

wpe.jpg - 1.08 MB