The ultimate peacetime railroad

De Peacetime railroad zou moeten lopen van Tokio naar Peking. Vrijwel alle landen langs de route kunnen slecht met elkaar opschieten. Ten eerste doorkruist de lijn de beide Koreas van noord naar zuid. In Nooord-Korea zit dat verschrikkelijke regime dat voorlopig wel niet zal vertrekken. Ik zet een bezoekje aan Noord-Korea wel ergens op de agenda van de Dick berlijn, dat oorlogsschip dat onder VN-vlag vaart. Ik denk niet dat er met mr Kim te onderhandelen valt. Gevolg is dat als je dat regime weg wilt hebben je waarschijnlijk dat hele land plat moet bombarderen. Als het noorden dan door het zuiden wordt overgenomen treffen ze denk ik een woestenij aan. Om een en ander iets minder verschrikkelijk te laten lijken denk ik dat Kofi Annan aanwezig zou moeten zijn op dat schip. Misschien wil Bill Clinton 'm wel helpen. Het doortrekken van de Koreaanse hogesnelheidslijn naar Pyong Yang zou al een heel goede aanzet tot het het idee van deze spoorweg. Ooit heeft men al een proefrit met de KTX, de koreaanse hogesnelheidstrein, naar Pyong Yang willen maken, maar dit is op het laatste moment door het noorden afgeblazen. Misschien omdat de KTX te modern was en dan zouden alle noord koreanen kunnen denken dat het in het zuiden beter voor elkaar is.

Japan en Zuid-Korea kunnen overigens ook niet bijster goed met elkaar overweg. Dit komt doordat Korea van 1905 tot 1945 bezet is geweest door Japan. Bij de capitulatie van Japan na WO2 is Korea door de Amerikanen en de Russen verdeeld. Hierop volgde de Koreaanse oorlog. Er is nog nogsteeds sprake van een wapenstilstand tussen beide landen. Het noorden is nu dus dat land met dat verschrikkelijke regime. Overigens gaat de geschiedenis met moeizame relaties met de buurlanden nog wel verder terug.

 

Deze plaatjes zijn afkomstig uit een ander voorstel voor een vaste oever verbinding tussen Korea en Japan

Een van de grootste uitdagingen zou een vaste oeververbinding tussen Korea en Japan zijn. Gelukkig valt deze in drie delen te verdelen, want er liggen twee eilanden tussen Japan en Korea: Tsushima en Iki. Min af meer zou deze verbinding te vergelijken zijn met drie kanaal-tunnels achter elkaar. De totale te overbruggen afstand is ongeveer 210km. De samenwerking tussen beide landen wordt op deze manier wel erg op de proef gesteld denk ik.

Het ontwerpen van een hogesnelheidstrein voor deze verbinding is relatief eenvoudig zou je denken. Toch heeft Korea gekozen voor de Franse TGV toen ze hun hogesnelheidslijn gingen aanleggen. Japanse Shinkansen treinen waren onbespreekbaar. Of elkaars treinen over elkaars sppoorlijnen laten rijden een oplossing is is zeer de vraag want een en ander ligt zeer gevoelig. Ik heb zowel een Franse als een op Japanse concepten gebaseerde trein bedacht. Van de Koreaanse kant komt misschien een soort AGV-duplex. Deze trein heeft dezelfde problemen als de op de kleur na identieke Fyrah en Hispeed trein die ook bij deze website gevoegd zijn Waar raak ik de elektrische installatie kwijt? Van een rijtuig de beneden vedieping vrij maken is denk ik onvoldoende. Japans is mijn Fastech Multi arminity expres. Deze zie ik als de ultieme shinkansen trein. Voor de neus heb ik gekozen voor de andere neus als die voor de serielevering, de E5 en E6 Shinkansen, is gekozen, want die andere neus vond ik mooier. Japan staat ook bekend met zijn filosofische bespiegelingen als het om kleurenschema' s gaat. Van de achtergrond van de oranje-wit-blauwe kleur van mijn trein zullen ze wel niet zo onder de indruk zijn. Ik dacht dat chinezen iets hadden met mandarijnen. In Enschede is ooit een chinees restaurant geweest dat 'de Mandarijn' heette. Mandarijntjes zijn oranje, vandaar. Op de omgekleurde AGV-duplex staan Chinese tekens, ik weet niet wat er staat. Misschien moet die trein ook een naam hebben. Als ie 'hallo' heet vind ik dat al genoeg.

Links: Dit is de HEMU-430x, de nieuwste Koreaanse hogesnelheidstrein die de koreanen zelf hebben onworpen. Rechts: Dit is de eerste generatie Koreaanse hogesnelheidstreinen deze zijn rechtstreeks afgeleid van de Franse TGV

 Deze trein zou een Koreaanse HSL kunnen zijn. Ik vind het niet erg als ze zich erop gaan uitleven, de neus van de HEMU erop zetten of zoiets

DIt is de Fastech Multi Arminity expres. Dit zou de ultime Shinkansen trein zijn. Rechts dit is de neus van de Fastech waar ik voor gekozen heb.