De Hispeed is eigenlijk ontworpen als een AGV-Duplex. De enkeldeks AGV bestaat al en is ontworpen door Alstom. Deze trein verkoopt echter nog niet zo goed, men heeft geen grote order van SNCF binnen gehaald. De oudste TGV-treinen zijn uit 1980 en dus al oud en aan vervanging toe. Ook de nieuwere TGV-atlantique zal binnen niet al lange tijd vervangen moeten worden met als reultaat een mogelijke order voor een par honderd hogesnelheidstreinen. De SNCF heeft de laatste jaren wel veel TGV-Duplex treinen gekocht. Het verschil tussen een AGV-Duplex en TGV-Duplex is dat de AGV geen motorwagens of gestroomlijnde locomotieven heeft aan ieder uiteinde van een treinstel. Bij de AGV zijn de motoren over de hele trein verspreid en is er geen sprake van locomotieven. Ik weet niet precies welke kleuren een AGV-Duplex voor de SNCF zou moeten krijgen, hoewel ik wel ooit iets met zilver en onderaan blauw als opspattend water gedacht heb. De NS-kleuren zijn op een of andere manier gemakkelijker. Ik heb er de zogenaamde IntercityMax kleuren op gezet. Toen op een bepaald moment de Fyra kwam moest ik opnieuw gaan experimenteren. Ik vond de Fyra een 'roze' trein met te wilde diagonale banen in roze wit en rood. Ik moest maar gaan wennen aan die kleur. Ik heb voor horizontale banen gekozen. Het aandeel 'roze' wordt hierdoor wel vergroot maar dat vind ik achteraf niet zo erg. Die nieuwe trein heet FyraH in plaats van Fyra omdat ik te weinig inspiratie had voor een echt nieuwe naam. Dat de Fyra zo snel is afgedankt vind ik niet zo erg want ik vond dat geen mooie trein. Overigens vind ik de AGV ook niet zo heel erg mooi. Ontwerpen van de Duitser Alexander Neumeister vind ik wel mooi. Hij heeft onder andere de ICE3 en de JR500 ontworpen. Deze voorkeur zie je ook terug in mijn ontwerp voor de 'AGV-duplex'. Overigens heeft de AGV-Duplex nu nog de breedte van mijn breedste plankgasmetro, dus 2+2+2 opstelling op beide dekken, en deuren die eigenlijk alleen geschikt zijn voor lage perrons. Hier kan nog wel wat aan gedaan worden. Ook zouden er nog wel luxueuzere banken of stoelen in kunnen komen. Een probleem bij een 'AGV-Duplex' is waar je de elektrische installatie kwijt raakt, ik heb hiervoor een beneden verdieping van een van de tussenrijtuigen gereserveerd, als dat niet genoeg is gebruik ik hier nog een beneden verdieping voor.

 

DIt is de enkeldeks AGV van Alstom

 

boven: De AGV-Duplex in IntercityMax kleuren.

 

 Boven: De bovenste hier getekende treinen zijn 'FyraH' s De onderste is een inmiddels afgedankte Fyra. Die kleur is geen roze het is violet.

Onder: In dit kleurenschema zullen de voormalige Fyra treinen in Italie gaan rijden. Het type is nu ook wel bekend als de ETR700

hitachi_v250_ansaldobreda03SalvatoreRomanodOrsi_20180830.jpg - 180.78 kB