Engelse dubbeldekker treinen

Hoewel Engeland bekend is vanwege zijn dubbeldekker bussen, geldt  dit zeker niet voor dubbeldekstreinen. Als gevolg van het in Engeland krappere zogenaamde profiel van vrije ruimte is het eigenlijk niet mogelijk om met dubbeldekkers op de Britse spoorwegen te rijden. Op het Europese vaste land is het profiel ruimer. Engelse treinen zijn zowel korter als smaller en hebben een geringere hoogte op sommige plaatsen slechts 4,5 meter. De verschillen in de breedte en lengte van een rijtuig zijn overkomelijk, voor de hoogte geldt dit zeker niet. Op een aantal plaatsen is de vrije hoogte onvoldoende voor een dubbeldekker. Er kunnen dan dus alleen dubbeldekkers rijden als er meer vrije hoogte beschikbaar is op bepaalde plaatsen. In de spits denk ik dat vooral rondom Londen veel is te zeggen voor dubbeldekkers. Volgens mij is de drukte het grootst in de Londense metro (the Tube). Deze rijdt in tunnels dus hier valt nog moeilijker iets aan capaciteitsvergroting te doen als bij de gewone spoorwegen.

 

Boven: Dit is de Bulleid 4DD, een poging om tot een Engelse dubbeldekkkertrein te komen. Het is eigenlijk geen dubbeldekker maar een anderhalfdekker

Onder: Een poging van mij om tot een Engelse dubbeldekker te komen. De reden van de wonderlijke constructie met zwevend gelede tussenstukken is om bij beperkte breedte en profiel toch een zo groot mogelijk dubbeldeks gedeelte te verkrijgen.

 

 Onder: Een Engels turbostar treinstel en een dubbeldeksrijtuig dat getrokken moet worden door een locomotief, in dit geval een class 91. Het dubbeldeksgedeelte is iets kleiner dan bij bovenstaand idee.