Een gezondheidscentrum of twee

Ooit heb ik een keer een baantje aangeboden gekregen bij een architect die bezig was een gezondheidscentrum te bouwen en dat is niet goed afgelopen. Ik had de grootste moeite met de kozijnen en het interieur van dat gebouw. Hij wilde aluminium kozijnen toepassen die op 18mm multiplex dagstukken helemaal voorin de gevels geplaatst zouden worden. Als de kozijnfabriek de gebruikelijke marges genomen heeft ontstaat er dan aan de binnenkant een spleet waar je je vingers in zou kunnen zetten. Het kozijn kan dan niet meer vast geschroefd en gekit worden. De vulblokjes moeten dan maar door dikkere ter plaatse geknutselde exemplaren vervangen worden. Als de kozijnen volledig aan de situatie aangepast zouden worden zijn er dus geen marges en is de kans op beschadigingen tijdens jet plaatsen relatief groot. Bij het interieur had ik moeite met het ophangen van kastjes van dubbel dikke planken aan gips-karton wandjes. Volgens mij rag zo dwars door zo 'n wandje hen als je er een gat in probeert te boren. Voor kalkzandsteen binnenwerks zou wat te zeggen geweest zijn. Over bovenstaande problemen viel slecht te praten. Ik moest het maar stellen met een smoes waaruit zou moeten blijken dat er niets aan de hand is. Toen ik thuis zat ben ik begonnen met een gezondheidscentrum te ontwerpen dat wel naar mijn smaak is, maar absoluut niet die van hem is. De gebruikte stenen waren een beetje zwarter dan me lief is, daarom kies ik voor witte buitengevelisolatie. Als ik bakstenen wil gebruiken kies ik voor gele of rode stenen.

 

boven: Gevels van een gabouw waar zowel een natuur en wetenschapsmuseum al een apotheek in gevestigd zouden moeten worden.

 

Boven: Mogelijk toekomstige situatie van medisch centrum Glanerbrug. Rechtsonder het museum met in het ronde gedeelte de apotheek en met tuin en parkeerplaatsen. Er voorlangs is de tram van de 'TET' geprojecteerd met een halte.

Onder: In dit gebouw zou ook een gezondheidscentrum gevestigd moeten worden, het is niet op een bepaalde plek gedacht.