Duitse locomotieven
Boven: bovenstaande locomotief is een loc ontworpen om zware intercities met hoge snelheid te vervoeren. De locomotief is geschikt om op vier verschillende bovenleiding spanningen te rijden. Technisch is de loc afgeleid van de Vectron van Siemens, deze moderne locomotief heeft een vermogen van 6400kw. Bij mijn loc heb ik een draaistel toegevoegd daardoor komt het vermogen op 9600kw. De kleur van de draaistellen is hamergroen omdat mij dat stoer leek. De vormgeving van de kast van de loc is afgeleid van de oude baureihe 103 met koplampen als bij de fliegende hamburger. In het Duitse nummersysteem is geen plek ingeruimd voor een loc als deze. Het is niet zomaar een baureihe 104. Er moet uitgeweken worden naar vier in plaats van drie cijfers. het is de baureihe 2024 geworden. De vier stroomafnemers zouden afgezonken in de lockast aangebracht worden. Meerspanningslocomotieven hebben vaak vier stroomafnemers o.a. voor wisselspanning en gelijkstroom en vanwege verschillende bovenleidingsconstructies in verschillende landen.
Links: Vectron locomotief, de nieuwste loc van Siemens, 6400kw sterk Rechts: een baureihe 103
Onder: De baureihen 2040, 2051 en 2025 zijn verdere varianten van de Vectron en 2024.
Onder: dit is een zware rangeerloc afgeleid van de G2000 van Vossloh. Het belangrijkste verschil is dat deze lok een middencabine heeft terwijl de G2000 twee cabines heeft aan ieder uiteinde een. Nadeel hiervan is de hoogte van de loc en het feit dat er wel eens bovenleiding wil hangen. De huiven zijn namelijk niet verlaagd. eigenlijk wil ik deze loc nog wel een beetje opvoeren ten opzichte van de G2000. Bijvoorbeeld uitgeboorde cilinders, aluminium cilinderblok, betere turbo erop wellicht.
Onder dit zijn minder sterke dan deze hierboven de bovenste twee zijn gewone locomotieven van Vossloh, de derde is bijzonderder want dit is al een oude loc. Het is eigenlijk de 2801 die ooit bij de Nederlandse Spoorwegen getest is en de bijnaam 'kreupele marie' heeft gekregen vanwege de vele gebreken en de tijd die deze loc is de werkplaats heeft doorgebracht. Toch heeft deze locomotief wel gunstige eigenschappen, de vermogen gewicht verhouding is interessant. Het gewicht van een drieasser en bijna het vermogen van een vierasser. Ik heb de locomotief hier DB Schenker rood gemaakt. De onderste loc is een mengelmoesje van kreupele Marie met een opbouw van een Vossloh locomotief.