Het schijnt zo te zijn dat vanaf 2030 geen nieuwe auto' s met verbrandingsmotor gebouwd of verkocht mogen worden. Het zou tegen die tijd kunnen gebeuren dat mensen die in de buurt van Schiphol hun elektrische auto' s staan op te laden bij een laadstation zich ergeren aan die lawaaiige en vervuilende dingen die daar over komen. Mogelijk vindt men het niet eerlijk dat de auto er wel aan heeft moeten geloven maar de luchtvaart niet. De luchtvaart is misschien nog wel een grotere vervuiler dan het wegverkeer op dit moment. De suggestie om vliegtuigen dan ook elektrisch te maken wordt dan gedaan. Elektrische vliegtuigen zijn als ze er al komen een flinke stap terug ten opzichte van de huidige straalvliegtuigen. De elektromotoren van dergelijke vliegtuigen zouden om te beginnen propellers aandrijven en geen straalturbines. De snelheid, vliegbereik en laadvermogen zullen allemaal minder zijn. Het grootste probleem is dat er iets heel slims moet worden verzonnen om genoeg elektriciteit mee te nemen, op dit moment denkt men gewoon aan batterijen. Een oplossing voor alternatief vervoer die volgens de huidige stand der  techniek geen problemen zou opleveren is het schip, dat dan natuurlijk ook elektrisch voortgestuwd moet worden. Er zou dan weer een lijndienst met schepen tussen Europa en New York komen, Deze schepen zouden zo snel mogelijk moeten zijn en mogelijk voorzien worden van een bijlboeg. De snelheid bedraagt mogelijk ongeveer veertig knopen. New York zou in drie tot vier dagen bereikt kunnen worden. Alle schepen die tot nu toe met een dergelijke bijlboeg zijn uitgerust zijn in ieder geval allemaal snelle schepen. Deze schepen zouden onderin  van een flinke hoeveelheid batterijen voorzien zijn. Als aanvulling dacht ik deze schepen met windmolens en zonnepanelen uit te rusten. In plaats van dekstoelen zouden er zonnepanelen komen. Dus het comfort zal wel iets minder zijn dan bij hedendaagse cruise schepen maar dat is niet zo erg aangezien deze nieuwe schepen als lijnschepen bedoeld zijn. Overigens zal een en ander waarschijnlijk anders kunnen lopen als de op deze website ook besproken ruimteschepen een succes worden. Elektrische vliegtuigen, schepen auto' s en boten zijn eigenlijk een flinke stap terug, ruimteschepen met warpaandrijving een flinke stap voorwaarts. Deze motoren zijn eigenlijk de ultieme motor omdat deze het proces dat op de zon plaats vindt probeert na te bootsen. In feite gaat het om een soort kernfusie energie.

 bijl-cruise1.jpg - 1.13 MB

Boven: De Ocean Axe passagiersschip met bijlboeg en elektrisch aangedreven.

 elektrisch-vliegen.jpg - 6.12 kBelektrischvliegen1.jpg - 43.57 kB

Boven: Zo stelt men zich op dit moment een elektrisch vliegtuig voor. De ontwerpers van het linker vliegtuig denken dat er over tien jaar elektrische vliegtuigen zijn. Dit vliegtuig heeft maar twee propellers.

 ep.jpg - 1.3 MB

Boven: In het boek 'energie en onze toekomst' hebben de gebroeders Das omschreven en getekend hoe zij een elektrisch vliegtuig zien. Der gebroeders das zijn futurologen. het principe van hun ontwerp voor een elektrisch vliegtuig is als volgt: het vliegtuig neemt water en boor of natrium als brandstof mee. Dit natrium of boor reageert met water en er komt waterstof vrij. In een brandstofcel wordt dit omgezet in elektriciteit voor de elektro motoren waarvan hun ontwerp er vele heeft. Mijn eigen zienswijze is een beetje anders. Als je op wat voor manier dan ook waterstof uit water weet te winnen dan hou je als het goed is zuurstof over omdat dat het andere bestanddeel van water is. waterstof en zuurstof worden ook wel als brandstof voor raketmotoren gebruikt, als gasvomige waterstof en zuurstof net zo goed hun werk doen als de vloeibare versies hiervan tenminste. De uitlaatgassen zouden waterdamp zijn, omdat waterstof verbranden weer water op zou leveren. Deze uitlaatgassen zou ik graag willen opvangen en opnieuw in de motor gebruiken. Ik vind het jammer dat de gebroeders Das het rechtstreeks verbranden van waterstof slechts als een tijdelijke oplossing zien. Over het kabaal dat een raketmotoren maken denk ik maar niet al te veel na. Op deze manier kom ik dus weer bij de al op deze site besproken 'warpaandrijving' uit. Een probleem wat je zou kunnen krijgen is dat je met een ontzettende hoeveelheid oude gebruikte batterijen komt te zitten. batterijen zijn eigenlijk chemisch afval. Over de recycle methodes van batterijen ben ik niet zo heel gemakkelijk te overtuigen.