De aanleiding van dit artikel is het feit dat het Naturalis museum in Leiden een T-rex skelet naar Nederland heeft gehaald en dat ik zonodig de tyrannosaurus Rex opnieuw moest uitvinden. Ik beschouw de T-rex als een king sized hagedis of leguaan met struisvogel poten. Daarnaast zou ik de nek omhoog willen buigen omdat een dier dat recht vooruit kijkt gezonder is als een dier dat naar de grond kijkt. Met die armpjes kan ik niet veel het kan er geen push ups mee doen. ik heb gevonden dat die hand wat weg hebben van die van vleermuizen en dat het dier misschien iets van vleugels zou hebben gehad. Als de T-rex echt struisvogel poten zou hebben gehad dan zou het een effectief roofdeur zijn geweest aangezien het dan snel zou kunnen rennen en ook grote tanden had. Een groot verschil met tussen het skelet van een struisvogel en een T-rex skelet is dat het onderbeen van een struisvogel lang is als dat van een T-rex. De T-rex zou dan ook grotere voeten hebben gehad. Probleem is dat men de hiervoor benodigde extra botten nooit heeft gevonden. Het zal dan wel dat dikke vette monster zijn geweest zoals men nu denkt dat het is. Een ander verschil is dat bij de struisvogel de knie andersom zit in vergelijking bij een T-rex. Een struisvogel heeft overigens drie botten in de poot terwijl de T-rex er maar twee heeft.

Als de  T-rex echt zo 'n effectief roofdier zijn geweest, waardoor is het dan uitgestorven? Ik denk dat dit met het klimaat te maken heeft. Er kwam toen een ijstijd aan en de dino' s zijn voor de temperatuur van hun lichaam volledig afhankelijk van de zon. Gevolg van temperatuur daling is dat deze dieren daardoor ziek zijn geworden en beetje kou gevat en omdat de temperatuur alleen maar daalde ernstig ziek geworden en uiteindelijk uitgestorven. 40 of 50 graden zou aangenaam zijn geweest voor deze dieren. Tegenwoordig is een tegenovergestelde ontwikkeling gaande, want de temperatuur op aarde is weer aan het stijgen. Het klimaat is goeddeels een natuurlijk fenomeen. De mens heeft hier een negatief aandeel in. Vervuiling en uitstoot zou tot een absoluut minimum terug gebracht kunnen worden als de motor die ik bij mijn ruimteschepen heb omschreven als algemene energiebron zou worden gebruikt. Als deze energiebron qua grootte ook nog wat zou willen krimpen vaneen ontzettende straalmotor naar iets dan in een rekenmachine past zou het helemaal mooi zijn. Als je die motor dan overal in stopt heb je zelfs geen stopcontacten meer nodig. In gebouwen zou een dergelijke motor alleen nog maar geplaatst worden voor elektrische verwarming, elektrisch verwarmd water en eventueel een airconditioning installatie. De uitstoot van auto' s vliegtuigen en fabrieken zou dan dus goeddeels verdwijnen.

Een voordeel van de klimaatverandering zou kunnen zijn dat allerlei soorten reptielen beter zouden gaan gedijen, hoewel ik niet graag een grote hoeveelheid grote krokodillen tegen zou willen komen. Voor het voortbestaan van het leven op aarde zou behalve het klimaat en dierenwelzijn ook een zo groot mogelijke verscheidenheid aan diersoorten moeten zijn. Ik vind daarom ook slecht dat Olifanten en Neushoorns en misschien nog wel andere diersoorten uit zouden gaan uitsterven. Als de noordpool gesmolten is brengen ze de overgebleven ijsberen ook niet naar de zuidpool.

Ik heb ooit wel eens gedroomd dat zo bij de zorgboerderij de Viermarken waar ik werk ooit echt struisvogels zou hebben. Ik weet alleen niet hoe moeilijk het is om een zekere hoeveelheid van die eieren te verkrijgen en een broedmachine om ze mee uit te broeden. Ik heb al een beetje zitten rondneuzen op het internet met het onderwerp struisvogel. Ik weet dat als je een goed nest hebt er uit twintig van die eieren vier vogels geboren kunnen worden. De kans dat het er minder worden is redelijk groot. Als je met een enkele vogel blijft zitten dan is het zaak zo snel mogelijk een paar vriendjes te regelen omdat anders het dier gestrest raakt en misschien ziek wordt. Als je pech hebt gaat ie misschien zelfs dood. De meeste van die eieren kunnen dus toch alleen maar als gebruikt worden om een ommelet van te bakken. In Nederland zijn al enkele struisvogel boerderijen, ik ben een beetje blijven steken bij die in Monickenwerf, Sluis, Zeeuws-Vlaanderen. Struisvogels kun je houden om hun eieren, hun vlees en van de huid kun je mooie leren tasjes maken. Ik vind niet verkeerd als er in de toekomst een grotere variatie aan vlees in de winkel ligt. Dan kun je bijvoorbeeld struisvogelvlees kopen of misschien ook zelfs krokedillenvlees. Ik vind het niet erg als die dieren dan gefokt gaan worden. Ze moeten dan wel goed voor die dieren zorgen. Een struisvogel boerderij of een krokodillen boerderij zou misschien wel een beetje op een dierentuin gaan lijken, waar ze als extra inkomsten ook rondleidingen zouden gaan geven en dat met karretje met mensen door het land rijden. Of ze bij de Viermarken ook krokodillen durven te houden? Van krokodillen huid kun heel ontzettende leren jassen maken, vooral als je de stekels die op de rug zitten er gewoon aan laat zitten. De kop en de staart eraan laten zitten hoeft voor mij niet zo nodig. Waarschijnlijk zal Greenpeace wel tegen zijn om jassen van krokodillenhuid te maken. Je moet niet gaan proberen om daarmee langs de douane te gaan omdat het zo ontzettend verboden is. Als dan misschien toch die struisvogels hebben dan gaan ze misschien zelfs bij die dieren in hun hok slapen. Dat hok bestaat dan denk ik uit een kapschuur waar ze een ontzettende hoeveelheid hooi en stro in kieperen. Het dan ook de bedoeling dat die dieren daarin hun eieren gaan leggen, hoewel ze waarschijnlijk aan het rapen blijven. Het aantal door die dieren plat getrapte eieren zou ook fors zijn. Ik weet ook nog niet zo goed in welk veld die vogels dan zou mogen rondlopen.

 1200px-Tyrannosaurus_Rex_Holotype.jpg - 243.57 kBed23d8375900838ed2527b35ec05afcb.jpg - 131.87 kB

T-rex skelet waarbij te zien is dat het onder ben net zo lang is als het bovenbeen. Onder: Een skelet waarbij het bovenbeen langer lijkt dan het onderbeen, waarschijnlijk ben ik strondeigenwijs bezig.

Onder: Bij dit struisvogel skelet is te zien dan de struisvogel de knie andersom heeft ten opzichte van de T-rex, ook zie ik een extra bot tussen de heup en het bovenbeen zitten.

20778518-gea-soleerde-rock-struisvogel-skelet-op-een-zwarte-achtergrond-met-clipping-path.jpg - 26.57 kB