- Details
- Written by Super User
- Category: Uncategorised
- Hits: 2405
Het schijnt zo te zijn dat vanaf 2030 geen nieuwe auto' s met verbrandingsmotor gebouwd of verkocht mogen worden. Het zou tegen die tijd kunnen gebeuren dat mensen die in de buurt van Schiphol hun elektrische auto' s staan op te laden bij een laadstation zich ergeren aan die lawaaiige en vervuilende dingen die daar over komen. Mogelijk vindt men het niet eerlijk dat de auto er wel aan heeft moeten geloven maar de luchtvaart niet. De luchtvaart is misschien nog wel een grotere vervuiler dan het wegverkeer op dit moment. De suggestie om vliegtuigen dan ook elektrisch te maken wordt dan gedaan. Elektrische vliegtuigen zijn als ze er al komen een flinke stap terug ten opzichte van de huidige straalvliegtuigen. De elektromotoren van dergelijke vliegtuigen zouden om te beginnen propellers aandrijven en geen straalturbines. De snelheid, vliegbereik en laadvermogen zullen allemaal minder zijn. Het grootste probleem is dat er iets heel slims moet worden verzonnen om genoeg elektriciteit mee te nemen, op dit moment denkt men gewoon aan batterijen. Een oplossing voor alternatief vervoer die volgens de huidige stand der techniek geen problemen zou opleveren is het schip, dat dan natuurlijk ook elektrisch voortgestuwd moet worden. Er zou dan weer een lijndienst met schepen tussen Europa en New York komen, Deze schepen zouden zo snel mogelijk moeten zijn en mogelijk voorzien worden van een bijlboeg. De snelheid bedraagt mogelijk ongeveer veertig knopen. New York zou in drie tot vier dagen bereikt kunnen worden. Alle schepen die tot nu toe met een dergelijke bijlboeg zijn uitgerust zijn in ieder geval allemaal snelle schepen. Deze schepen zouden onderin van een flinke hoeveelheid batterijen voorzien zijn. Als aanvulling dacht ik deze schepen met windmolens en zonnepanelen uit te rusten. In plaats van dekstoelen zouden er zonnepanelen komen. Dus het comfort zal wel iets minder zijn dan bij hedendaagse cruise schepen maar dat is niet zo erg aangezien deze nieuwe schepen als lijnschepen bedoeld zijn. Overigens zal een en ander waarschijnlijk anders kunnen lopen als de op deze website ook besproken ruimteschepen een succes worden. Elektrische vliegtuigen, schepen auto' s en boten zijn eigenlijk een flinke stap terug, ruimteschepen met warpaandrijving een flinke stap voorwaarts. Deze motoren zijn eigenlijk de ultieme motor omdat deze het proces dat op de zon plaats vindt probeert na te bootsen. In feite gaat het om een soort kernfusie energie.
Boven: De Ocean Axe passagiersschip met bijlboeg en elektrisch aangedreven.
Boven: Zo stelt men zich op dit moment een elektrisch vliegtuig voor. De ontwerpers van het linker vliegtuig denken dat er over tien jaar elektrische vliegtuigen zijn. Dit vliegtuig heeft maar twee propellers.
Boven: In het boek 'energie en onze toekomst' hebben de gebroeders Das omschreven en getekend hoe zij een elektrisch vliegtuig zien. Der gebroeders das zijn futurologen. het principe van hun ontwerp voor een elektrisch vliegtuig is als volgt: het vliegtuig neemt water en boor of natrium als brandstof mee. Dit natrium of boor reageert met water en er komt waterstof vrij. In een brandstofcel wordt dit omgezet in elektriciteit voor de elektro motoren waarvan hun ontwerp er vele heeft. Mijn eigen zienswijze is een beetje anders. Als je op wat voor manier dan ook waterstof uit water weet te winnen dan hou je als het goed is zuurstof over omdat dat het andere bestanddeel van water is. waterstof en zuurstof worden ook wel als brandstof voor raketmotoren gebruikt, als gasvomige waterstof en zuurstof net zo goed hun werk doen als de vloeibare versies hiervan tenminste. De uitlaatgassen zouden waterdamp zijn, omdat waterstof verbranden weer water op zou leveren. Deze uitlaatgassen zou ik graag willen opvangen en opnieuw in de motor gebruiken. Ik vind het jammer dat de gebroeders Das het rechtstreeks verbranden van waterstof slechts als een tijdelijke oplossing zien. Over het kabaal dat een raketmotoren maken denk ik maar niet al te veel na. Op deze manier kom ik dus weer bij de al op deze site besproken 'warpaandrijving' uit. Een probleem wat je zou kunnen krijgen is dat je met een ontzettende hoeveelheid oude gebruikte batterijen komt te zitten. batterijen zijn eigenlijk chemisch afval. Over de recycle methodes van batterijen ben ik niet zo heel gemakkelijk te overtuigen.
- Details
- Written by Super User
- Category: Uncategorised
- Hits: 1932
Dit gebouw in de plaats van het mijns inziens lelijkste gebouw in het centrum van Enschede moeten komen. De locatie is aan het pleintje de Graaf op de plaats waar nu het gebouw van KPN of Enexis zit.
Plaatjes om te illustreren hoe het er nu uit ziet. Overigens is dit gebouw de laatste tijd wel versierd met kunstwerken.
- Details
- Written by Super User
- Category: Uncategorised
- Hits: 2458
Als auxilary powerunit in mijn ruimteschepen heb ik een variant van mijn warpaandrijving nodig die elektriciteit kan opwekken. Dit kan bijvoorbeeld door in de verbrandingskamer een zuiger aan te brengen die een krukas als bij een verbrandingsmotor aan drijft. Dit gebeurt dus in dit geval met behulp van waterstof. Bovenin de zuiger zitten een gestripte elektriciteitsdraad en een soort bougie voor de ontsteking. Die gestripte 'draad' dient om het 'afvalprodukt' water weer op te splitsen in waterstof en zuurstof. Het is niet de bedoeling dat deze motor water of gassen verliest . Hij zou ook een kleine generator moeten krijgen om zichzelf gaande te houden. Behalve als APU zou ik deze motor ook willen toepassen in auto' s. misschien met een elektrische overbrenging met elektromotoren in de wielen of met behulp van een versnellingsbak en drijfas. Als sukkel zijnde die geen koppelingspedaal kan bedienen heb ik een voorkeur voor de elektrische overbrenging ook omdat op die manier de motor beter te temmen zou zijn vanwege de te verwachten eenvoudigere bediening in dit geval. Ik heb ooit ook wel eens gelezen dat treinen een gecombineerde rem/tractie handel hebben. Deze zou in de plaats van de versnellingspook komen aangevuld met eventueel een rempedaal. het is wel moeilijk om een auto echt eenvoudiger te maken dan een met automaat. Mijn vliegende auto zou een stuurkolom voor omhoog en omlaag links en rechts moeten krijgen aangevuld met een gas en een rempedaal. Met deze motoren dacht ik het voor mekaar te kunnen krijgen dat schadelijke uitstoot van auto' s en ook van vliegtuigen tot een absoluut minimum te beperken. Om van een auto echt een ecoauto te maken wilde ik ook zonder accu en plastic kunnen. Ik ben nog altijd niet overtuigd van de mogelijkheden van recycling van accu' s uit auto' s, omdat accuzuur volgens mij een erg smerig goedje is. Probleem is dat je een auto zonder accu niet kunt starten. De enige oplossing zou zijn aanzwengelen, maar dat is nogal ouderwets. Ik weet ook niet of dat moeilijk of zelfs gevaarlijk is. Ik wilde ook minder plastic gebruiken. Moderne auto' s hebben bijvoorbeeld plastic bumpers en een plastic dashboard. Bumpers zouden dan misschien eventueel van verchroomd metaal worden. In het interieur zou dan vooral ook kaal metaal te zien zijn aangevuld met leer of andere stof en misschien ook hout.
Boven: Idiotproof ecocar ? gebaseerd op citroen DS
Een betere manier om de hoeveelheid plastic in de wereld te verminderen zou kunnen door het aantal plastic wegwerpverpakkingen te beperken, maar ook door bijvoorbeeld petflessen te vervangen door glazen flessen. Deze zouden volledig herbruikbaar moeten zijn en dus hervulbaar. Petflessen worden meestal niet hervuld maar verpulverd en er worden dan vaak weer nieuwe flessen van gemaakt of andere plastic dingen. Op deze manier wordt er niets gedaan aan het verminderen van de hoeveelheid plastic in de wereld en blijft de plasticsoep in de oceanen bestaan. Dan is er nog het probleem melkpak. Ik heb wel eens een kartonnen drankverpakking bij het oude papier en de oude kranten gegooid omdat ik dacht dat dat kartonnen dozen zijn. Dit was echter verkeerd, drinkkartonnen en melk en vla pakken horen bij het verpakkingsmateriaal en komen dus tussen het plastic terecht. Ik dacht ook dat drinkkartonnen soms hervulbaar zouden zijn als deze nog volledig in tact zijn na gebruik. hetzelfde geldt voor petflessen. Pakken waar vla in gezeten heeft en helemaal geplet en uitgewrongen zijn daar kun je niet veel meer mee. Hoewel men ook deze prullen lijkt te kunnen recyclen als deze bij de plastic verpakkingen terecht komen. Het idee om er extra grote doppen, net zo groot als die van pindakaaspotten op melkpakken te zetten omdat dat het schoonmaken en het leeg maken gemakkelijker zou maken heb ik maar laten varen. Zelfs statiegeld op melkpakken had ik even overwogen, maar dat is wel erg vreemd. De oplossing zou zijn ook voor zuivel voor glazen flessen te gaan. Vroeger toen ik klein was kwam erg wel eens een melkboer. Die deed melk, vla en yoghurt in glazen flessen en nam lege flessen weer terug, die moesten dan in een rekje bij de voordeur staan. Ik denk dat je voor die flessen die ik bedoel gewoon naar de supermarkt moet. Het is natuurlijk wel zaak dat die flessen terug gebracht worden met statiegeld en dan niet te vaak voor andere vormen van recycling worden gebruikt zoals erin plassen of om er bloemen in te zetten. Als het totaal aantal liters van die flessen overeen stemt met de hoeveelheid melk dat die koeien mogen produceren dan is het misschien makkelijker om met boeren afspraken te maken over hoe veel melk ze mogen produceren. Er zijn ook zuivelprodukten die niet in een fles gaan zoals kaas en boter. De flessen die ik had gedacht zijn enigszins afgeleid van Punica flessen. Deze frisdrank werd tot een tijd geleden nog in glazen flessen verkocht. In Nederland is niet veel Punica meer te verkrijgen, in het buitenland nog wel in petflessen. Zuivelflessen en frisddrankflessen lijken vooralsnog erg op elkaar. Ik wil er een literfles en een anderhalve literfles van maken. Ik weet niet of ik aparte frisdrank en zuivelflessen moet gaan maken. Ik ben bang dat wat betreft de boeren dit wel zal moeten. Als het even kan dan wil geen etiket meer op die flessen maken aangezien deze doorzichtig zijn kun je redelijk goed zien wat erin zit en eventueel kun je dat ook zien aan het model fles. Op deze manier bespaar ik een beetje papier. Ik heb ooit gedacht dat er ook mat glazen flessen zouden zijn maar deze ogen minder goed vind ik. De dop zou ook van een ander materiaal als plastic gemaakt moeten worden vind ik, maar wel hersluitbaar er moet geen flessenwipper voor nodig zijn.
Boven: Mijn eerste poging om een volledig herbruikbare en hervulbare fles te maken. Voor de colafles vind ik het relatief gemakkelijk om een iconische fles te maken voor andere dranken is dat wat moeilijker.
Boven: De evolutie van de colafles inclusief oude glazen flessen en een petfles.
Onder: Kratje Punica.
Onder: Melkpakken, deze zouden gerecycled kunnen worden maar glazen herbruikbare flessen zijn denk ik toch beter voor het milieu en de portemonnee.
.
- Details
- Written by Super User
- Category: Uncategorised
- Hits: 2164
Ooit heb ik een keer een rare droom gehad dat ik terecht kwam op een hospitaalschip. De basis van dit schip is een modern cruiseschip, maar niet de grootste en de nieuwste. Het is een zusterschip van de Costa Concordia dat ze op de klippen hebben laten lopen. Het schip heeft ook wel een paar kenmerken van oude hospitaalschepen uit de eerste wereldoorlog. Het is namelijk voorzien van een groene band en rode kruizen. De Britannic had dit ook. De Britannic was een zusterschip van de Titanic en is als hospitaalschip voor de kust van Griekenland gezonken. Gelukkig was het op weg gewonde soldaten op te halen en was dus niet volledig bezet toen het op een mijn liep. Ik weet niet of het nou wel zo 'n goed idee is om hiervoor een zusterschip van de Costa Concordia uit te zoeken. De Costa Pacifica is gebouwd in 2009 en er varen op dit moment nog drie andere schepen van dit type voor Costa Cruises. Er is er ook een bij Carnival cruises terecht gekomen. Op een bepaald moment dacht ik ook dat de verpleging die op dit schip rond zou lopen dezelfde uniformen als in de eerste wereldoorlog aan had. Probleem is wel dat dit een soort jurken zijn en dat er geen mannelijke variant van bestaat. Waarschijnlijk zullen de mannen een ander uniform aan moeten dat een beetje lijkt op dat van de kapitein maar dan zonder strepen, of andere kenmerken die met rang te maken hebben. Ik vind het op dat schip de belangrijkste taak zo moeten zijn de verzorging van de zieken en niet het bijhouden van dossiers.
Verpleegsters uit de eerste wereldoorlog. De links af gebeelde verpleegster zou zowel de ramp met Titanic en de Britannic en een aanvaring van de Olympic hebben overleefd. De rechter is een in deze tijd nagespeelde verpleegster.
Dit schip is de Britannic.
- Details
- Written by Super User
- Category: Uncategorised
- Hits: 2227
Op de voormalige vliegbasis Twente vlakbij waar ik woon is een bedrijf gevestigd dat oude vliegtuigen recyclet daardoor komen er ook grote jumbojets die er eerder niet kwamen. Bijvoorbeeld oude Boeing 747-400 s van de KLM en een paar Airbussen A340. AELS staat voor aircraft end of life solutions.
Boven: Zelf gemaakte foto's bij vliegveld twente en een landende Airbus A340